Sisustamista, käsitöitä, tuunailua ja meidän elämää alla kurkihirren oman, lämmössä kotilieden soman.

lauantai 6. lokakuuta 2012

"Ja tulvii pohjanmaa"

Tämä on nyt soinut päässä koko päivän sattuneesta syystä :)
Aamulla suunnattiin isomman ja pienemmän miehen kanssa käsityömessuille, mutta jouduimme etsimään kiertotietä, koska tie oli veden valtaama. Jotkut rohkelikot uskaltautuivat ajamaan "lätäkön" lävitse, vaikka vesi ylsi jo lokasuojien yläosaan. Me päätimme tehdä uukkarin ja koittaa toista reittiä, joka osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi!


Messuilla ei nyt juuri mitään säväyttävää ollut. Kaikenmoista kivaa kyllä, mutta ei mitään sellaista joka olisi ollut pakko ostaa. Paljon oli kyllä kauniita kransseja ja sammaltöitä, mutta niitä nyt voisi tehdä itsekin, jahka vaan aikaa riittäisi. Mutta tuli sitä jotain silti ostettuakin! Tämä pikkuinen Jussi-paita löysi tiensä miehen ostoslistalle. Mahtaa olla pikkumies "komian näköönen" tämä paita päällään :)


Minä sitten ostelin vähän pitsejä ja kas kummaa, bongasin taas jotain siiliä ;)
Tällaista heijastinpinssiä minulla ei vielä ollutkaan. Epäilen kyllä hiukan sen näkyvyyttä verrattuna normaaliin heijastimeen, mutta onhan tämä nyt paljon kivempi!

Ja tätä kirjoittaessa sade vaan jatkuu...Tässä on nyt ennemminkin tullut manailtua tuota sadetta, mutta nyt on kyllä vedettävä kaikki sanomisensa pois sen suhteen. Nimittäin ne entiset tihkuttamiset on olleet kyllä aika pientä tähän verrattuna.

Luojan kiitos, meidän talo on pienellä mäen nyppylällä ja salaojat vetää.  Ei olisi kivaa jos saisi pelätä veden nousemista sisätiloihin. Aika monessa taloudessa näin on jo päässyt käymään ja teitä on paljon poikki :(

Saa nähdä miten paljon piha lainehtii aamulla, mutta nyt on pakko suunnata untenmaille.Kiitos kaikille viime postaukseen kommentoineille. 
Ilta oli kyllä hyvin onnistunut!

~Marika~

11 kommenttia:

 1. Sanomalehdessä olikin kuvia tulvista. Kurja juttu, toivottavasti ei tule pahoja vahinkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taitaa koviakin vahinkoja tulla. Käytiin päivällä ajelemassa uteliaisuuttamme ja kyllä vesi oli tosi korkealla muutamassa kodin :(

   Poista
 2. Tuli tuossa mieleen, että ne sateet, jotka piinasivat meitä kesällä on nyt siirtyneet sinne pohjanmaalle. Täällä ei kyllä tulvinut, eikä varmaankaan mennyt sisätiloihin vedet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on satanut ja aina vaan jatkuu. Olisi kiva päästä jo lenkillekin...

   Poista
 3. No onpa komia paita;) Jonkinmoista hankaluutta on sade saanut aikaan täälläkin päin, mutta ei kuitenkaan tulvista ole kyse. Toivotaan, että ei kauheasti vahinkoja saisi siellä aikaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Toivottavasti vesi ei ainakaan enempää nouse!

   Poista
 4. Just illalla kauhistelin iltalehden sivuilla olleita tulvakuvia pohjanmaalta,ihan käsittämätöntä tähän aikaan vuodesta:O
  Jopahan on söpönen pikkuinen jussi-paita,voin kuvitella miten "isännältä" pikkumies tuo päällään näyttää,hymyilyttää pelkkä ajatuskin:D
  Täälläkin sataa tällä hetkellä,sais mennä nuo hanat kiinni loppusyksyksi minun puolestani,tylsäks käy kun koko ajan lorottaa...
  Sateesta huolimatta suloista sunnuntaita sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tässähän se on sisätiloissa mennyt. Jos pian ei sade lakkaa, niin ei muuta kuin jussipaita ja sadevaatteet päälle ja menoksi pihalle :) Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 5. Kyllä kelepaa pienen poijan lähtiä jussi-paita päällä äireen ja isän kans talavella pulukkamäkehen. Ja laittaa vielä mun äireen kutomat villalapaset kätehen. Mä porajin niin kovaa, kun nähtihin, etten saanu kunnolla sanottua, jotta antamani lapaset on tosiaan mun äireen tekemät. Meirän poika ei niitä keriinny pitämähän, kun äitee kutoi sille niin monet lapaset ja sukat. Ehkä se äitee tiesikin, että lisää tuloo lämpöösten lapasten käyttäjiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lapasista! Kyllä mä itkun seasta ymmärsin juuri näin, että mamman tekemät ne oli :)Mittaamaton tunnearvo siis lapasilla!

   Poista
 6. Voi ihana jussi-paita.. :) Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista

Pienikin viesti tuo hyvän mielen :)