Sisustamista, käsitöitä, tuunailua ja meidän elämää alla kurkihirren oman, lämmössä kotilieden soman.

lauantai 17. marraskuuta 2012

Kynttilänvaloa ja kirpparilöytöjä

Piipahdimme miehen äidin kanssa kirpputorilla alkuviikosta. Onneksi hän huomasi tämän kauniin laatikon, sillä minä olin kävellyt sen ohi ilman, että olisin sitä huomannut. Reunat oli joku maalannut "suomenlipun" sinisiksi, eikä se väritys todellakaan kaunistanut laatikkoa, mutta hintaa oli vain 3,5 euroa, joten päätin ottaa sen käsittelyyn.
Maalasin reunat valkoiseksi kuten koko muukin laatikko oli. Sujautin sen sisälle osan pitseistäni ja muista ompelutarvikkeista. Tällaista olin jo aiemmin ajatellut ja pyytänyt miestä tekemään, joten tämän löytyminen oli suuri onni :)  

Kaikki nauhani ja pitsini ovat olleet paperipussissa, josta pieni mies on ne sitten aina pärvötellyt siten, että lopputuloksena kaikki nauhat ovat olleet ihan sekaisin ja toisiinsa takkuuntuneina. Mikä siinä onkaan, että kaikki ei lelut ovat niin kiehtovia, vaikka ympärillä olisi kuinka paljon oikeitakin leluja :)
Olin myös pitkästä aikaa kynttiläkutsuilla ja ihastuin heti näihin glolite kynttilöihin. Näiden ideahan on se, että kun kynttilä palaa niin koko kynttilä on valaistuna. Todella kaunis näky aina iltaisin. Kynttilöiden lautasen löysin niin ikään myös kirpparilta ja hopeiset somisteet ovat Seelialle viime vuonna hankittuja joulukoristeita Ikeasta :)

Ennen ostelin näitä kynttilä juttuja vaikka kuinka paljon, nyt kun maku on hieman muuttunut olen yrittänyt joillekin etsiä jo uuttakin kotia :) On kuitenkin ihanaa laittaa aina välillä jokin tuoksukynttilä palamaan ja nauttia tuoksusta. Näistä glolite kynttilöistä ei suurta tuoksua lähdekään, joten näitä voi poltella vaikka koko ajan. 

Kirpputorikierroksen jälkeen eksyin taas, kuinkas ollakaan siihen ihanaan kangaskauppaan josta voisin ostaa vaikka kaikki kankaat! Ostin sieltä tuota ihanaa mistelinoksa kangasta ja tähti kangasta löytyi jo ennestään. Eilen sitten ompelin niistä joulusukat meidän perheelle: yhden isille, yhden äidille ja yhden pikkuiselle pojan pallerolle.

Nämä pitäisi saada takan eteen jotenkin kauniisti roikkumaan. Takan kanssa aion tehdä vähän maalausprojektia, mutta sen toteutusaikataulua en ole vielä lyönyt lukkoon. Ehkä ennen joulua, ehkä ei :)
Meidän takka on vaihtanut väriä jo moneen otteeseen ja siksi olenkin tyytyväinen, että päädyttiin aikoinaan maaliin eikä kaakeliin. Mieli kun saattaa vaihtua alinomaa :)

~Marika~


13 kommenttia:

 1. Katsoin jo ennen tekstin lukemista, että onpa hienot kynttilät. :) Ja olen miettinyt ihan samaa juttua; miksi lasta kiinnostavat kaikki muut jutut paitsi omat lelut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyysin miestä tuomaan töistä johdon pätkiä, kun ne tuntuvat nyt olevan aika IN :)

   Poista
 2. Hyvä löytö kirpparilta! Ihanat sukat teit!

  VastaaPoista
 3. Hieno löytö ja valkoisena varmasti parempi!

  VastaaPoista
 4. Hyviä löytöjä teitte !
  Itsensä valaisevat kynttilät ovat kauniita, voisin itsekin ostaa tuollaisia.
  Samaa ideaa on Maria Drocilan enkeli-kynttilöissä. Se on munan-mallinen (taisi nimikin olla muna-kynttilä, mitä vähän ihmettelen.. ? :) No siinä enkelin hahmo kyljessä loistaa valoa.
  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin varmaan niitä nähnyt, mutta enpä ole tiennyt tuota valaisu juttua :)

   Poista
 5. Seeliallekin voisi ommella oman sukan? Jännät kynttilät.

  VastaaPoista
 6. Nyt niin monen käyntikerran jälkiin kirjauduin lukijaksesi. Ainut mikä minua on pidätellyt on kaipaus omaa jo jossain taivassa olevaa siiliä kohtaan. Ikävä on iskenyt aina kun ihanan Seelia siilinne kuvan olen nähnyt.

  VastaaPoista
 7. Ihania sukkia! Ja kiitos muuten ihanasta paketista! Olin aivan ylionnellinen sen avatessani! Ja peipponen myös sillä pikku sydämet siili pääsivät hänen huoneeseensa :)

  VastaaPoista

Pienikin viesti tuo hyvän mielen :)