Sisustamista, käsitöitä, tuunailua ja meidän elämää alla kurkihirren oman, lämmössä kotilieden soman.

maanantai 5. marraskuuta 2012

Mitä lapseni söi tänään?

Pistetäänpäs nyt kehiin vähän erilaista haastetta :) Tämä koskee pojan touhuja ja kun minä ja Seeliakin ollaan jo vastattu haasteisiin, niin löytyisiköhän miehenkin vastattavaksi vielä jotain ;)
 Sain Heinältä tehtäväksi kertoa, mitä meidän pikkuinen mies on tämän päivän aikana syönyt. Ja koska nyt vedellään vielä aika aamua tämän päivän osalta, niin kerron ruokailut eiliseltä.

Meillä mennään pääasiassa soseilla ja puurolla. Jonkin verran sormiruokailuakin on kokeiltu, mutta se on ollut meillä vielä käynnistelyvaiheessa tähän saakka. Imetän vielä, joten nestettä poika saa sitä kautta, toki hammasta huuhdellaan myös nokkamukista juotavalla vedellä.

Aamulla klo: 8-8.30 aikaan, eli noin puolen tunnin hereilläolon jälkeen pikkuinen söi puuroa oikein aimo annoksen. En osaa oikein desimääriäkään sanoa, mutta sen voin sanoa, etten minäkään syö niin paljoa puuroa kuin perheen pienimmäinen ja mitä "paksumpaa"  puuro on niin sen nopeammin se suuhun katoaa. Täysjyväkaura ja vehnäpuuro on todellista herkkua. Sekoitan joskus joukkoon hedelmäsosetta, mutta nyt pärjättiin ilmankin.Klo:12 aikaan syötiin päiväruoka, joka koostui purkillisesta bataatti ja kanasosetta. Normaalisti poika syö noin klo: 11 aikoihin, mutta nyt oltiin kyläilemässä mummun luona ja ruokailuaika vähän venähti. Poika syö päiväruoaksi normaalisti myös itsetekemääni sosetta ja sekoittelen joskus joukkoon kaupansoseita, mutta nyt mentiin täysin valmispöperöillä. Jälkiruoaksi syötiin mansikkapilveä, jossa oli mansikkaa ja jogurttia. Sitä meni noin puoli purkillista. Hetki syönnin jälkeen oli pieni maitotankkaus.

Noin klo:14.00 aikaan olikin sitten vuorossa kunnon maitotankkaus.

Normaalisti klo: 16 aikaan on toisen kunnon ruokailun aika, jolloin ruokailu menee kuten tuossa 12 aikoihin, eli syödään jotain liha/kasvis ruokaa. Nyt kuitenkin muistaakseni syötiin vain mansikkaherkun loput ja juotiin maitoa.
Klo:19.00  poika meni iskän kanssa kylpyammeeseen ja minä tein taas ison annoksen puuroa. 
Jälkiruoaksi hörppäys vettä ja sitten hammaspesulle :)

Yöt ovat alkaneet mennä jo paremmin, joten yöllä herätään enää vain pari kertaa rinnalle. Ensimmäinen heräämiskerta ajoittuu 3-4 aikoihin ja seuraava 6 paikkeille. Poikkeuksia toki on, mutta syömiskertoja on yön aikana kuitenkin aina vähintään tuo kaksi kertaa.

Eilen oli siis normaalista poikkeava päivä ruokailujen osalta. Mutta yleispätevästi ruokailut menevät siis siten että puuroa syödään kahdesti, maitoa noin 4-6 kertaa, lihakasvis ruokaa 2-2 1/2 purkillista ja hedelmäsosetta 1- 1 1/2 purkillista.

Soseet valmistan pääosin itse. Kasvikset on helppo höyryttää samalla kun teen niitä meille aikuisillekin. Samoin kanaa ja jauhelihaa tulee myös keiteltyä, sillä keitettyä ja maustamatonta lihaa menee myös Seelian ruokiin :) Meillä on siis meneillään aika ajoin sellainen vauvan/siilin ruokatehdas, sillä ruokaa menee aika paljon.


 
Edit: melkein kaikilta joiden vauva/lapsi aiheista blogia luen olen jo tämän haasteen bongannut. Mutta jos tänne eksyy joku sellainen,joka ei sitä vielä ole tehnyt niin haasteen saa ottaa vastaan :)


~Marika~2 kommenttia:

  1. Kuinkas se sananlasku menikään; Puurolla perille, vellillä vain veräjälle asti :) Poitsu näyttää jo niin isolta, kun istuu syöttötuolissa.
    Laitoin mummin mukaan pienen paketin (senkin kääre on uusiokäytössä, ettet ihmettele ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä sananlasku :) Ja taitaa pitää paikkansa. Kiitos paketista. Suloinen oli ja tulee varmasti käyttöön!

    VastaaPoista

Pienikin viesti tuo hyvän mielen :)