Sisustamista, käsitöitä, tuunailua ja meidän elämää alla kurkihirren oman, lämmössä kotilieden soman.

tiistai 4. joulukuuta 2012

Joulukuun neljäs päivä


 Kiitos kaikille kommenteistanne!!

Melkeinpä meinasi tämän päivän joulukalenteriluukku jäädä avaamatta.
Kiirettä on pitänyt, on tapeltu jouluvalojen kanssa, touhuttu tenavan kanssa, käyty jumpassa, tiskattu, pesty pyykkiä, tehty ruokaa, hinnoiteltu kirpputorille meneviä tavaroita ja jossain välissä vähän siivottukin :)

Eihän täällä siltä näytä, että siivottu olisi, siksi tälle päivälle ajattelemani keittiökuvat jäävät tulevaisuuteen, mutta tässä kuitenkin kuvaa keittiön heinäseiväsvalaisimen joululookista.

 

Eipä siinä sen kummempia kuin pilttipurkkeihin tuikut palamaan ja 
juuttinarulla kiinni valaisimeen.
Helppo rasti, mutta erityisen ihana tunnelmavalaistus :)

Eipä tästä muuta puutu kuin, että joku toisi hyvää ruokaa ja saisin sen miehenkin kainalooni.
Vaan taitaapa käydä niin, että mies joutuu jäämään yöksi työreissulleen ja se kanasoppakin on lämmitettävä itse!

Eikai tässä muukaan auta, kuin jalkautua hellan ääreen :)

~Marika~

12 kommenttia:

 1. Ihana ja toden totta niin tunnelmallinen! Pakko kuitenkin varoittaa, että juuri luin jostain, että noita pilttipurkkeja ei saa käyttää tuikkukippoina, koska eivät ole tarkoitettu kestämään sitä kuumuutta ja voivat sitten ilmeisesti hajota. Siitä voipi seurata ikävää jälkeä. Sinällään erikoista, koska muistan, että jo noin 20 vuotta sitten päiväkodissa niistä tehtiin koristeellisiä tuikkukippoja äitienpäivälahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta on, enpä minäkään noita ole kauaa poltellut yhteenmenoon juuri tämän vuoksi. Riittää kun tuikkivat vaikka vaan iltapalan ajan :)

   Poista
 2. Minun piti kommentoida SAMAA asiaa kuin Heinä.. Eli itsekin kuulin etteivät pilttipurkit kestä kuumuutta ja näin ollen en ole uskaltanut poltella niissä kynttilöitä ettei koko torppa kärvähdä.
  Ihana tuo kattohässäkkä !!

  VastaaPoista
 3. Ihunat tunnelmat...kynttilän tuike ja sydämet,ne riittää luomaan ihan oman tunnelmansa <3 Itse en enää blogissa ole arvannut pilttipurkkituikkujani esitellä koska niin moni oli edellis talvena huolissaan niiden turvallisuudesta,hyvin nuo kestää !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kun huolehditaan :) Vaan enpä mä usko, että ne noin pienellä poltolla rikki menee. Pelkkään tuikkuunkin voi tulla allaspalo ja se on vaarallista se. Taidanpa kuitenkin ostaa lediversiot niin muut ei menetä yöuniaan :)

   Poista
 4. Nyt kyllä ylitit melkeinpä kaikki ihanuudet täällä blogimaailmassa. Tuo heinäseivässysteemi on aivan IHANA!!! Kettingit, tuikut, sydämet ja kaikki. Voiko tuollaisia siis ihan oikeasti jollakin kotonaan olla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä voi ihanuudesta ottaa itselleni kunniaa kuin tuikkujen ja sydämien osalta. Muutoin valaisin on miehen käsialaa :)

   Poista
 5. Ihana heinäseivässysteemi! Hyvä että joku muukin tappelee noiden jouluvalojen kanssa, mulla tämä vuosi on ollut ihan ilmiömäinen sillä saralla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ensin niitä kiertää kaiteeseen 20 asteen pakkasessa ihan jäässä ja sitten huomaa, että osa lampuista pimeni vaikka ihan just tarkistin, että kaikki oli ehjiä ja vaihdoin vanhat uusiin :)

   Poista

Pienikin viesti tuo hyvän mielen :)