Sisustamista, käsitöitä, tuunailua ja meidän elämää alla kurkihirren oman, lämmössä kotilieden soman.

maanantai 14. tammikuuta 2013

Saunotaan!

Meidän saunaa olen täällä muutamaan otteeseen esitellytkin, mutta koska tuunailin nyt uudet saunatyynyt, joista toinen jo valmistuikin, päätin vähän kuvailla samalla. 
Tyynyä en ommellut/painanut itse, vaan löysin tällaisen kivan aihion huutiksesta. 
Pääsin helpolla, koska minun täytyi lisätä vain täytteet.Tykkään meidän saunasta todella paljon. Halusimme lauteet kummallekin puolen kiuasta, ja mies teki ne itse, kätevä kun on käsistään. Mun hermot ei olisi varmaan riittäneet noihin kaikkiin kulmiin ja niiden sovittelemiseen ;)
Materiaalina on lämpökäsitelty puu.


Parasta saunassamme on kuitenkin kiuas, joka antaa ihan taivallisen ihanat löylyt. 
Sauna kestää lämmetä aika kauan, mutta odottaminen on sen arvoista.

Katto on tehty tuppeensahatusta haapa-puusta, siten että laudat ovat lomittain ja niiden välistä pääsee valo siivilöitymään hienosti. Saunan yksi seinä on kokonaan lasia ja valkoinen kylpyhuone, sekä kylpyhuoneen katon tähtitaivas luovat lisäksi tunnelmavaloa. Jos oikein nautiskellaan, niin laitamme soimaan musiikkia hiljalleen. 
Kaiuttimet sijaitsevat kylpyhuoneen katossa ja lauteiden alla.


 

Siileiltä ei voida täälläkään välttyä :)
ja kun näitä kuvia nyt katselee niin huomaa, että joo-o, 
saunan ikkuna on edelleen maalamatta sen vaihtamisen jäljiltä ;)Nykyisin olen törmännyt todella paljon myös kauniisiin vaaleisiin saunoihin, 
mutta vaikka ne kauniita ovatkin, niin se ei oikein ole minun juttu.
Minä nautin saunan tummuudesta ja hämystä. 
Kynttilöitä on ihana sytytellä sekä saunan, että kylpyhuoneen puolelle :)
Viimeaikoina olen saanut useita ihania viestejä sähköpostiini lukijoilta, jotka eivät tänne blogiin kommentoi, mutta lukevat tätä kyllä. On ihanaa kuulla, miten meidän koti on inspiroinut lukijoita myös oman kodin tai mökin sisustuksessa. Aikoinaan itse harmittelin sitä, miten vähän hirsitaloista löytyi sisustuskuvia. Sellaisia, jotka olisivat jollakin tavalla moderneja, mutta kuitenkin perinteitä kunnioittavia. Moni meillä kyläillytkin on ollut yllättynyt, ettei hirsitalon tarvitse aina olla sitä kellertävää kuusta tai mäntyä kauttaaltaan.

Erityisen ihanan viestin sain lukijaltani tänään.
Yritän vastata siihen pian.
Tuo viesti kuitenkin lämmittää sydäntäni TODELLA paljon ja kantaa myös tätä blogia taas eteenpäin.

KIITOS SINULLE!
KIITOS TEILLE KAIKILLE!! 

Nyt on pakko siirtyä homejuustokeiton kimppuun, koska en ole syönyt tänään juuri mitään.
Olin viisurinpoistossa tänään ja parin kuukauden kuluttua uudelleen, Auts :(
Nyt luulen, että täällä syödään vain keittoja pari päivää.

~Marika~


16 kommenttia:

 1. Ihana sauna!
  Mun niiiiin tekis mieli isännöitsijältä kysyä että saiskos käsitellä saunan tummalla sauunavahalla, mutta melkein tiedän vastauksen....en siis ole kysynyt!
  Valoja mä en laita koskaan saunaan, vaikka lauteitten alla onkin -huijaan edes sen verran itseäni :D - ja radion pistän aina päälle kylppäriin..

  VastaaPoista
 2. OH...olen sanaton...Satumainen sauna <3

  VastaaPoista
 3. Voi ääks,miten kaunis sauna!Mä en pääsis tuolta varmasti pois ollenkaan,näyttää niin viihtyisältä:)Saunon meidän postimerkin kokoisessa saunassa joka ainoa ilta joten tuollaisessa tulis varmaan saunottua aamusta iltaan,jos tuolla ei rentoudu niin ei sitten missään:)
  Ihan varmasti sinä ja kotinne inspiroitte monia täällä vierailevia,niin minuakin vaikka kerrostalossa asutaankin,aina yhtä ihana täällä on vierailla<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin tulee saunottua välillä harmillisen harvoin. Koska muutenkin aina iltaisin ramaisee, niin sitten varsinkin saunan jälkeen, jolloin pitäsi jotain vielä jaksaa tehdäkin. Onneksi kylpyamme on nyt kovemmalla käytöllä, koska pikkumies kylvetetään siellä :)

   Poista
 4. Voi, ihanaa kuinka kaunis ja tunnelmallisen oloinen sauna teillä onkaan! Kyllä tuolla kelpaa nauttia löylyistä pidemmän kaavan mukaan :)

  VastaaPoista
 5. Onpa teillä ihana sauna! Aah, on varmasti mukava kylpeä noin upeissa puitteissa. Miehesi on kyllä kätevä käsistään ja jos vielä mielellään tuollaisia hommia tekee, niin voin sanoa olevani vähän kateellinen :). Tunnelmallisia hetkiä saunaan, ihanien tyynyjen kera. Täällä nautiskellaan kuvien kautta blogistasi ja kauniista kodistasi! :) anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin kovasti, sekä miehestä, että saunasta :)

   Poista
 6. Selailin neenuskan nettisivuja, ja vastaan tuli tämä : http://neenuska.valmiskauppa.fi/trikoopipo-siili-p-1013.html
  Ei mulla muuta kun että tulit mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tuota useasti ihaillutkin kun olen livenäkin nähnyt :) Pikkumiehellä on jo Me&I:n siilipipo ja muitakin taitaa olla, mutta tuohan kävisi vaikka itsellekin jos vaan suurempia kokoja olisi.

   Poista
 7. Kaunis ja tunnelmallinen sauna <3 - ja muutenkin hieno blogi sinulle :) Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt!

   Poista

Pienikin viesti tuo hyvän mielen :)